Na ruim 2,5 jaar als rondreizend speltherapeut gewerkt te hebben, is de tijd gekomen om een vaste plek te zoeken. En nu ik deze plek gevonden heb kan ik zeggen: ‘wàt een rust geeft dit!’. Zowel voor de kinderen en hun ouders/verzorgers, als voor mijzelf. In Heerenveen, op de Mincklersstate 3, heeft Speltherapie Friesland haar plekje gevonden. Met ruimte voor al het speelgoed, een zand/watertafel, lekkere zitzakken, een vilten dartbord èn een heuse tent. Met recht kan ik zeggen: hèhè, rust in de tent!

Om als speltherapeut te werken aan een goede band met een kind, is het fijn als je een kind een warm welkom kunt bieden. In de afgelopen weken heb ik gemerkt hoe dit op deze nieuwe werkplek soms letterlijk kan. Ik denk aan het meisje wat helemaal natgeregend binnen kwam. Samen gingen we met een beker warme chocomel bij de verwarming zitten. Of aan het meisje wat het moeilijk vindt om anderen te vertrouwen. Elke week beginnen we met het uitkiezen van een thee-smaakje en we starten de therapie met samen thee drinken. Of aan het jongetje wat graag gezien wil worden.
Elke week bouwt hij een tent, verstopt zich … en wacht tot hij door mij gevonden wordt.

Zo werkt speltherapie. Vanuit spelplezier en ontspanning contact maken. Zoals het kind wat uit z’n schuiltent kwam, de ‘wereld’ in stapte en zei: “nu gaan we spelen dat jij óók in de tent woonde, en dat we samen eten gingen maken”